Obuolių paplitimas ir obuolių ūkiai

Obuoliai, tai jau nuo seno žinomi gaivaus ir sultingo skonio vaisiai, augantys ant obelų. Obuoliai, tai vieni labiausiai auginamų vaisių pasaulyje. Jie auginami didžiuliuose obuolių soduose. Pirmosios obelys buvo auginamos Centrinėje Azijoje, šiandien pirmosios šių obelų rūšys vis dar išlikusios. Azijoje ir Europoje credit247.ro, obuoliai auginami jau tūkstančius metų, vėliau jie paplito ir Šiaurės Amerikoje. Obuoliai, tai gana ypatingi vaisiai, daugelyje kultūrų turintys religinę bei mitologinę reikšmę. Obuolius galima užsiauginti tiesiog iš sėklų, esančių jų šerdyje. Paprastai, obelys dauginamos ir veisiamos šakniastiebiais, kurių formavimas, leidžia išgauti norimą medžio dydį. Šiandien, pasaulyje suskaičiuojama daugiau nei 7500 obuolių veislių. Rūšys skiriasi savo skoniu, išvaizda. Įvairios rūšys kuriamos tam, jog kiekvienas atrastų tinkamiausią skonį. Be to, vienos rūšys labiau tinka kepiniams, kitos obuolių actui, sidrui ir kitiems gaminiams. Obuolys, tai vienas sveikiausių vaisių, kurio sudėtyje daug vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų. Obuoliai netgi padeda išvengti tokių ligų kaip Parkinsonas, Alzhaimeris, tulžies akmenys ir net kai kurios vėžio formos.

Obuoliai, vieni populiariausių vaisių pasaulyje. Daugiausiai obuolių užauginama Kinijoje. Per 2015-2016 metus, Kinijoje buvo užauginta maždaug 43 mln. tonų obuolių. Taip pat daug obuolių užauginama Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Turkijoje. Vadinasi, šiose šalyse yra ir daugiausiai obuolių ūkių, suteikiančių galimybę ne tik pagaminti daug produkcijos, tačiau ir įdarbinti nemažai žmonių. Nors ši žemės ūkio šaka nereikalauja darbo su įvairia ūkio technika, tačiau obuolių ūkiuose darbo netrūksta. Medžiais reikia rūpintis ištisus metus. Reikia rūpintis, jog būtų subrandinama pakankamai vaisių, kad jų nepultų kenkėjai, kad medžiai būtų sveiki, o vaisiai skanūs. Tai tik dalis rūpesčių, kurių obuolių ūkiuose tikrai yra nemažai. Kiekviename ūkyje darbo yra visus metus, nesvarbu kuo užsiima ūkis, kiekvienu metų laiku, čia atsiranda darbų. Žinoma, didysis darbymetis prasideda tuomet, kuomet reikia nuimti derlių. Be to, derlių reikia nuimti laiku, teisingi skinti ir teisingai sandėliuoti, kad būtų galima kuo ilgiau išsaugoti puikų skonį.

Paprastai, obuolių derlius nuimamas rudenį, tuomet vaisiai pakankamai sunokę, gražūs ir pasirengę būti nuskinami. Kai kurie obuolių augintojai, savo produkciją platina tik savo šalyje, kiti augintojai eksportuoja obuolius į kitas pasaulio šalis. Obuoliai gana paprastas ir senai žinomas vaisius, tačiau šis vaisius labai universalus. Galima ne tik mėgautis pačiu vaisiumi, tačiau ir naudoti jį maisto gamyboje, gaminant įvairius gėrimus ir kitus gaminius. Daugelio produktų sudėtyje galima rasti obuolių. Jų panaudojimas išties platus. Kol kas obuolių daugiausiai užauginama Azijoje ir Šiaurės Amerikoje, tačiau Europoje taip pat klesti obuolių ūkiai. Nemažai obuolių užauginama Lenkijoje, didelė dalis užauginama Rumunijoje, Italijoje, taip pat ir Prancūzijoje bei Vokietijoje. Lietuva negali pasigirti itin dideliu obuolių produkcijos kiekiu, tačiau reikia atsižvelgti ir į tai, jog tai labai maža šalis. Vis dėlto, Lietuvoje obuoliai populiarūs ir mėgiami, o ir obuolių ūkių čia yra neblogų.

Obuolių ūkiai vieni populiariausių, kalbant apie vaisius. Juos galima puikiai auginti daugelyje pasaulio valstybių. Tinkamai auginant bei prižiūrint, obuoliai sunoksta dideli, gražūs, sultingi ir be galo skanūs. Ūkiuose dirba daugybė žmonių, kurie stengiasi, jog produkcija būtų kuo geresnė, bei nuimama laiku ir teisingai. Turint omenyje, jog obuoliai labai naudingi sveikatai, rekomenduojama kasdien suvalgyti bent po vieną obuolį. Tai padės išvengti ligų, suteiks reikiamų vitaminų ir kitų naudingų medžiagų organizmui. Žinoma, skaniausi obuoliai yra švieži ir ką tik nuskinti nuo medžio, tačiau tinkamai laikant obuolius, puikų jų skonį galima išsaugoti net iki kito derliaus.